Wat zijn de beste neuspleisters in 2025? In deze koopgids vertellen we je onze ervaringen met de 3 beste anti snurk pleisters. Krijg jij wel eens een geïrriteerde por van je partner terwijl je heerlijk aan het slapen bent? Dan is de kans groot dat jouw snurkprobleem groter is dan je misschien denkt. Als jij je partner regelmatig gebroken nachten bezorgt, wordt het tijd om je snurkprobleem serieus te nemen. Lees hieronder over de werking en effectiviteit van de neuspleisters tegen snurken.
Anti Snurk Neuspleisters – Koopgids 2025
1. Dr. Breathe Well
De neuspleisters van Dr. Breathe Well staan bekend om hun fantastische prestaties tegen een zeer scherpe prijs. Dr. Breathe Well is na Breathe Right de bestverkochte neuspleister op Bol. Helaas kan je op Bol geen ervaringen over gezondheidsproducten meer vinden. Maar wanneer we kijken naar de ervaringen over de verkopende partijen, dan kunnen we vele positieve reviews vinden over de neuspleisters van Dr. Breathe Well.
Daarnaast hebben we gekeken naar de ervaringen op het onafhankelijke platform webwinkelkeur. Hier lezen we over het algemeen zeer positieve reviews. Enkele mensen klagen over dat de pleisters te snel loslaten of lastig zijn te verwijderen. Dit is echter vrij normaal aangezien iedere huid uniek is en soms niet optimaal is voor het gebruik van neuspleisters.
Voordelen:
- Blijven lang zitten
- Makkelijk te verwijderen
- Scherpe prijs
Nadelen:
- Laten in enkele gevallen te snel los
Waar te koop?
Scherpste prijs: drbreathewell.nl
Snelste levering: bol.com
Drogisterijen: deonlinedrogist.nl gezonderwinkelen.nl drogist.nl broedersgezondheidswinkel.nl drogisterijhelfrich.nl hygieneenzorgwinkel.nl
2. Breathe Right
Het meest gerenommeerde merk op het gebied van neuspleisters. De pleisters van Breathe Right zijn van uitstekende kwaliteit en blijven erg lang zitten. Breathe Right heeft tot de komst van het internet een monopolie gehad in Nederland. Het was het enige merk dat je kon kopen bij bijvoorbeeld Kruidvat en Etos. Het enige nadeel dat Breathe Right heeft is de prijs. Ze zijn tot wel 2x zo duur als bijvoorbeeld de neuspleisters van Dr. Breathe Well.
Voordelen:
- Blijven lang zitten
- Makkelijk te verwijderen
Nadelen:
- Erg duur
Waar te koop?
Scherpste prijs: bol.com
Snelste levering: bol.com
3. Mr. Anti Snurk
Na 10 jaar de marktleider te zijn op het gebied van anti snurk beugels is het merk Mr. Anti Snurk ook begonnen met de verkoop van neuspleisters. De neuspleisters van Mr. Anti Snurk onderscheiden zich door de combinatie van een scherpe prijs met een sterke adhesie. De adhesie is sterk dat enkele gebruikers ze lastig vinden te verwijderen. Dit is echter makkelijk op te lossen door de neuspleister nat te maken, zodoende laat de lijm snel los.
Voordelen:
- Sterke adhesie
- Blijven lang zitten
Nadelen:
- Soms lastig te verwijderen
Waar te koop?
Scherpste prijs: mrantisnurk.nl
Snelste levering: bol.com
Drogisterijen: Etos
Neuspleisters tegen snurken
Werking
Neuspleisters tegen snurken hebben als doel de neusvleugels openhouden tijdens de slaap. Ze werken als een soort neusspreider: ze verwijden de neusingang en bevorderen zo de neusademhaling. Hierdoor komt er meer zuurstof binnen en zal een negatieve druk op de keel voorkomen worden.
Je dient de pleisters aan te brengen op de neusbrug, tot net boven de neusvleugels. Ze zijn stugger dan normale pleisters en hebben en betere hechtkracht. Meestal bevatten ze ook één of meerdere spalkjes die helpen bij het openhouden van de neusvleugels. De pleisters zijn stevig en bestand tegen een stootje, dus ze zullen tijdens de nacht probleemloos blijven zitten.
Neuspleisters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en te koop bij de meeste apotheken, drogisterijen en webwinkels.
Voor wie zijn neuspleisters tegen snurken geschikt?
Neuspleisters zijn net name bedoeld voor neussnurkers. Wil jij weten of neuspleisters tegen snurken voor jou mogelijk effectief zijn? Doe dan deze simpele test van de British Snoring & Sleep Apnoea Association. Ga voor de spiegel staan en druk je neusvleugel aan één kant dicht. Sluit je mond en adem door je andere neusgat. Heeft dit neusgat de neiging om dicht te klappen? Open hem dan voorzichtig en houdt hem open. Gaat het ademhalen nu beter? Dan zou jij baat kunnen hebben bij het gebruik van neuspleisters.
Hoe effectief zijn neuspleisters tegen snurken?
Ten eerste, je hebt altijd baat bij het gebruik van neuspleisters. Ook wanneer je niet snurkt. Je kan er makkelijker door ademhalen en je krijgt beduidend meer lucht binnen. Maar helpen ze tegen snurken? Ja en nee. We leggen het uit:
Snurken heeft verschillende oorzaken bij verschillende mensen. Het kan worden veroorzaakt door blokkades in de neusholtes, door blokkades in de keelholte of door een combinatie van de twee.
Wanneer jij snurkt door een blokkade in je neus, dan zijn neuspleisters een uitermate goed middel. Echter wanneer jij snurkt door een blokkade in je keel, dan zullen ze minder effect hebben. Maar ook wanneer je een snurkt door een blokkade in je keel zijn de neuspleisters een zeer goed idee. Omdat je meer lucht krijgt en makkelijker door je neus kan ademhalen, zal je beter slapen wordt je uitgeruster wakker.
Conclusie: de neuspleisters zijn zeer eenvoudig om te proberen en hebben altijd een toegevoegde waarde. Sowieso het proberen waard!
Wat veroorzaakt snurken?
Snurken wordt veroorzaakt door een belemmering van de ademhaling ergens in de luchtweg ter hoogte van de neus- of keelholte. Deze belemmering of blokkade kan ontstaan door vele verschillende redenen.
Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen keelsnurkers en neussnurkers. Keelsnurkers kampen met een blokkade in de keelholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld verslapte keelspieren of een verdikking van de keelwanden. Doordat de ademhaling wordt belemmerd, wordt de luchtstroom turbulent, en gaan de keelweefsels trillen. Dit veroorzaakt snurken.
Neussnurkers daarentegen kampen met een neusverstopping of nauwe neusholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld een verkoudheid, allergische reactie, neuspoliepen, een afwijkend neustussenschot of opgezwollen neusslijmvlies. Doordat zij niet goed door de neus kunnen ademhalen, komt er een druk op de keel te staan, wat snurken veroorzaakt.
Bron: Kno.nl