Mr. Anti Snurk – Review & Ervaringen

Er bestaan vele anti snurk middelen die beweren dé oplossing tegen snurkgedrag te bieden. Denk bijvoorbeeld aan anti snurk hoofdbanden, sprays, neusspreiders, tongstabilisators en ga zo maar door. In dit rijtje kunnen we ook de anti snurkbeugel zetten. Er worden verschillende anti snurkbeugels verkocht op de Nederlandse markt en vandaag gaan we één daarvan onder de loep nemen: Mr. Anti Snurk.

r-anti-snurk-doosje-3dWat is Mr. Anti Snurk?

Mr. Anti Snurk is een anti snurkbeugel die je ’s nachts draagt en aanpasbaar is aan je gebit. De officiële benaming van een anti snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

Het doel van Mr. Anti Snurk is om snurkgedrag bij de bron aan te pakken. De meest voorkomende oorzaak van snurken is een blokkade van de luchtweg in de keelholte. Hoe ontstaat deze blokkade? Als je slaapt, ontspannen je spieren zich. Ook de spieren in de mond en keel verslappen en dit heeft als gevolg dat je onderkaak, tong en zachte gehemelte naar achteren vallen, richting de keelholte. Hierdoor worden de luchtwegen belemmerd en ontstaat er een moeizame ademhaling die leidt tot trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen nemen wij waar als het snurkgeluid.

Mr. Anti Snurk voorkomt snurken doordat het de onderkaak iets naar voren dwingt. Hierdoor vindt er geen blokkade van de luchtweg plaats en kan er vrij geademd worden.

Mr. Anti Snurk werking van anti snurkbeugel

Het Amerikaanse National Center of Biotechnology Information heeft de werking van een MRA onderzocht en heeft het bestempeld als een effectief middel tegen snurken in ruim 90% van de gevallen. Het meest doeltreffend is een MRA die je kunt aanpassen aan je gebit. Een beugel die goed past is comfortabeler en zal daarnaast zijn werk beter kunnen doen.

Snurkbeugel op maat maken

Mr. Anti Snurk is eenvoudig op maat te maken door het speciale materiaal waar de beugel van gemaakt is. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit ethylene-vinyl acetate copolymer, een slijtvaste kunststof die comfortabel in de mond aanvoelt. De beugel is PBA- en LATEX-vrij.

De instructies voor het op maat maken worden bijgeleverd. Dit gaat eenvoudig door middel van de ‘kook-en-bijt’ techniek: eerst laat je de beugel zacht worden in gekookt water, vervolgens plaats je hem in je mond en vorm je hem naar je gebit. Ben je hiermee klaar, dan laat je de beugel hard worden in het koude water. Mr. Anti Snurk past nu perfect en is klaar voor gebruik.

Mr. Anti Snurk op maat maken

Mr. Anti Snurk Ervaringen van gebruikers

Om niet alleen af te gaan op onze eigen ervaring met Mr. Anti Snurk, hebben we op internet gezocht naar beoordelingen van andere gebruikers. De webshop is aangesloten bij het keurmerk Webwinkelkeur en op die pagina zijn (op dit moment) 1117 ervaringen achtergelaten. Het gemiddelde beoordelingscijfer daarvan is een 7,8. Daarnaast wordt Mr. Anti Snurk verkocht op Bol.com. Daar zijn 117 beoordelingen van gebruikers te vinden, waarvan er ruim 77 positief tot zeer positief zijn, de rest geeft aan weinig tot matig effect te hebben ondervonden.

Mr. Anti Snurk snurkbeugel

Als we naar de inhoud van de beoordelingen kijken schrijft het merendeel van de gebruikers dat het snurken bij hen is gestopt. Over het algemeen slaapt men ook beter en wordt men uitgeruster wakker. Veel gebruikers schrijven wel dat het slapen met de beugel in het begin erg wennen is en soms zelfs een beetje pijnlijk. Bij slechts een enkeling heeft het vervelende gevoel aangehouden; zij zijn daarom gestopt met het gebruik ervan. Het merendeel is echter snel gewend geraakt aan het dragen van de beugel en ondervindt er geen hinder van, of zo weinig dat het niet opweegt tegen de voordelen.

Bij een deel van de gebruikers heeft de beugel simpelweg geen effect: bij hen wordt geen vermindering in snurkgedrag gemerkt. Zelf beweert het bedrijf dat de beugel werkt bij ongeveer 90% van de snurkers, maar wij denken dat het percentage in werkelijkheid dichter bij de 80% ligt. Enkele gebruikers schrijven dat de beugel ’s nachts uitvalt, omdat zij slapen met open mond.

Voor diegenen bij wie de beugel niet werkt hanteert het bedrijf een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Zij krijgen dus zonder problemen hun geld terug. Dit maakt de drempel om het product uit te testen een stuk kleiner.

Een greep uit de ervaringen die wij vonden:

Ervaringen op Webwinkelkeur:

Mr. Anti Snurk ervaringen - Mary Peters: Heel tevreden. na bestelling had ik volgende dag in huis. Had eerste dagen wel veel last van mijn kaken. Nadat ik gevraagd had of dit erbij hoor kreeg ik vrij snel antwoord met garantie dat als na paar weken nog last van kaken had ik geld terug kon krijgen. Gelukkih heb ik nergens meer last van en slaap ik zo stil als een muis.

Mr. Anti Snurk ervaringen - R. van den Belt: Supersnelle levering, goede en simpele handleiding, maar belangrijker: het werkt!

Mr. Anti Snurk ervaringen - David Gans: Snelle levering maar werkt matig. Gebit valt tijdens het slapen uit waardoor het niet werkt. 2x opnieuw besteld om het opnieuw aan te passen maar blijft het zelfde doen. Voordeel is wel dat mijn partner eerder dan ik in slaap val.Mr. Anti Snurk ervaringen - S. Gál: Snelle levering in keurige verpakking. De beugel werkt echt. Mijn echtgenote slaapt weer!

Mr. Anti Snurk ervaringen - Con Balfoort: Is makkelijk op maat te maken en mijn vrouw zegt dat ik niet meer snurk.

Ervaringen op Bol.com:

Mr. Anti Snurk ervaringen Bol.com - Ellenlieke: Het 'bitje' is makkelijk in gebruik te nemen, je moet deze namelijk aan je gebit aanpassen zoals bv een hockey bitje. Volgens mijn vrouw is mijn gesnurk beduidend minder en is er dan ook blij mee. Ik heb er ongeveer een week aan moeten wennen, nu merk ik eigenlijk niet meer dat ik deze in heb. Het bijgeleverde doosje is ook prettig, makkelijk voor op reis of vakantie!Mr. Anti Snurk ervaringen - Jokevanvuure: Ik snurkte als een drilboor, googelde , schatte in dat Mr, Antisnurk de beste was , en bestelde. Volgende dag bezorgd, goede handleiding, op maat gemaakt en sinds die dag nooit meer zonder!!!! Nooit meer snurken en mijn vrouw slaapt ook weer als een roos. Ik kan het zelf nog steeds bijna niet geloven!Mr. Anti Snurk ervaringen - VJ1981: Volgens de reclame werkt dit voor 90% van de mensen... Helaas val ik onder de overige 10%.Mr. Anti Snurk ervaringen Bol.com - John55555: Ik ben zeer tevreden over dit artikel. Wat ik vooral goed vind: Goede kwaliteit, Voordelige koop, Duurzaam.

Conclusie

Over het algemeen zijn de ervaringen met Mr. Anti Snurk positief tot zeer positief.

Voordelen:

  • De beugel is goedkoper dan andere snurkbeugels die op maat te maken zijn.
  • Het aanmeetproces is zeer simpel en snel.
  • De beugel werkt bij het overgrote merendeel van de klanten.
  • Het speciale materiaal voorkomt irritaties.
  • Niet goed, geld terug garantie: mocht de beugel voor jou niet blijken te werken, dan krijg je zonder problemen je geld terug.

Nadelen:

  • Het is in het begin wennen om met de beugel te slapen. Je kunt last krijgen van pijnlijke kaken of overvloedige speekselproductie. Dit verdwijnt meestal na maximaal een week.
  • De kwaliteit is minder dan een professioneel op maat gemaakte beugel.
  • Bij een klein deel van de gebruikers heeft de beugel geen of weinig effect.

Al met al wegen de voordelen naar onze mening ruimschoots op tegen de nadelen. Mr. Anti Snurk is een goedkope maar zeer effectieve oplossing tegen snurken. Zeker het overwegen waard dus!

Onze eindbeoordeling:

Mr. Anti Snurk eindbeoordeling - vierenhalve ster

Mr. Anti Snurk bestellen

De anti snurkbeugel van Mr. Anti Snurk kun je voor €27,95 bestellen op hun eigen website. Het bestelproces is eenvoudig, en als je de beugel vóór 23:30 uur bestelt, heb je hem de volgende dag al in huis.

De beugel is tevens de bestellen op Bol.com.

Mr. Anti Snurk