Wat is de beste anti snurkbeugel?

In je zoektocht naar een geschikt middel tegen snurken ben je de anti snurkbeugel vast tegengekomen in de lijst van mogelijke oplossingen. Er bestaan echter vele soorten beugels en voor snurkers is het vaak lastig om het verschil ertussen te onderscheiden. In dit artikel leggen we je daarom uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een anti snurkbeugel en daarnaast kijken we wat de beste anti snurkbeugel op de markt is.

Voor wie is een anti snurkbeugel geschikt?

Een anti snurkbeugel is een mondprothese die snurkklachten bij de wortel aanpakt. Het is een middel dat vooral geschikt is voor zogenaamde ‘keelsnurkers’. Dit zijn snurkers die kampen met een probleem in de keel waardoor snurkklachten worden aangewakkerd. Vaak is de oorzaak een verslapping van de spieren in de keelholte tijdens de slaap. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ouderdom, alcoholgebruik, oververmoeidheid of het gebruik van slaap- of kalmerende middelen. Het gevolg hiervan is dat de onderkaak, tong en het zachte gehemelte tijdens de slaap naar achteren zakken en de keelholte blokkeren.

Deze blokkade zorgt voor een vernauwing van de luchtweg en een onderdruk in de keel. Hierdoor worden het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen met als gevolg dat ze gaan trillen. Deze trillingen veroorzaken het welbekende snurkgeluid.

Beste anti snurkbeugel - Mr. Anti Snurk

Waarom is een anti snurkbeugel zo effectief?

Een anti snurkbeugel is een effectief middel, omdat het voorkomt dat de keelholte tijdens de slaap geblokkeerd raakt. De beugel houdt de onderkaak naar voren, waardoor ook de tong en het zachte gehemelte op hun plek blijven. Zo wordt snurken voorkomen.

In de wetenschap wordt een anti snurkbeugel ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd, omdat het de onderkaak (mandibula) verplaatst (repositie). De werking van een anti snurkbeugel of MRA is wetenschappelijk getest door het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information. Volgens het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd is 90% van de snurkers gebaat bij het gebruik van een MRA. Zelfs 10 jaar na het onderzoek gebruikt het merendeel van de snurkers de beugel nog steeds.

Beste anti snurkbeugel

Bron: Webmd.com

Welke soorten anti snurkbeugels bestaan er?

Er bestaan vele verschillende soorten anti snurkbeugels, waardoor je als snurker soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe bepaal je nu wat de beste anti snurkbeugel is?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de beugel op maat te maken is. Een op maat gemaakte beugel zorgt voor meer draagcomfort en zal daarnaast beter functioneren. De meeste beugels kun je eenvoudig zelf op maat maken door middel van de ‘kook-en-bijt’ techniek. Hierbij laat je de beugel eerst zacht worden in heet water, waardoor hij gemakkelijk op je gebit aan te passen is. Hierna laat je de beugel in koud water hard worden: de beugel is nu klaar voor gebruik.

Zoals we al zeiden is een anti snurkbeugel effectief bij 90% van de snurkers. Het zou echter kunnen zijn dat jij net bij die 10% hoort waarbij de beugel geen effect heeft. Mocht dat het geval zijn, bieden sommige aanbieders een ‘niet goed, geld terug’ garantie aan hun klanten aan. Het is aan te raden een anti snurkbeugel aan te schaffen die je eventueel terug kan sturen mocht hij voor jou toch niet werken.

Daarnaast is de prijs natuurlijk een belangrijke factor. Als je een anti snurkbeugel laat aanmeten door de tandarts of KNO-arts, is dit vaak erg prijzig. De kosten variëren van ongeveer €230 tot €700. Vaak worden deze beugels niet vergoed, dus zul je diep in de buidel moeten tasten.

Gelukkig zijn er ook online aanbieders van anti snurkbeugels die een stuk voordeliger zijn. Ze verschillen onderling vaak wel in prijs en proefperiode. Hieronder zetten we er een aantal op een rij:Beste anti snurkbeugel

Wat is de beste anti snurkbeugel?

Zoals we in het overzicht kunnen zien, loopt de prijs van verschillende anti snurkbeugels nogal uiteen. Ook bieden niet alle bedrijven een niet goed, geld terug garantie. Alleen Mr. Anti Snurk en SleepPro hebben een proefperiode van respectievelijk 7 en 30 dagen. In principe heb je aan 1 nacht genoeg om te weten of de beugel voor jou werkt, dus 7 en zelfs 30 dagen zijn ruim voldoende en zul je waarschijnlijk niet nodig hebben.

Roncofer, Snorflex en Somnofit vallen alle drie in een duurdere prijscategorie en bieden tevens geen proefperiode aan. Daarom hebben wij deze beugels als laagst gewaardeerd.

Al met al komt Mr. Anti Snurk als uit de bus als beste anti snurkbeugel in onze vergelijking: de beugel is goedkoop, zelf op maat te maken en u kunt 7 dagen uittesten of de beugel voor jou werkt. Wat ons betreft een zeer goede koop! En als we het web naspeuren naar ervaringen van klanten, blijkt dat hij op zowel Bol.com als de onafhankelijke website Webwinkelkeur zeer positief beoordeeld wordt. Je kunt de beugel op hun eigen website of op Bol.com bestellen.

Beste anti snurkbeugel - Mr. Anti Snurk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *