Anti-snurkbeugel beste getest 2023 – Welke snurkbeugel kopen?

Wat is de beste anti snurkbeugel?  In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een anti snurkbeugel. Daarnaast kijken welke snurkbeugel als beste getest is.

Voor wie is een anti snurkbeugel geschikt?

Een anti snurkbeugel is een mondprothese die de snurker ’s nachts draagt. Het is een middel dat vooral geschikt is voor keelsnurkers. Dit zijn snurkers bij wie snurken wordt veroorzaakt door een probleem in de keel.

Vaak is de oorzaak een verslapping van de spieren in de keelholte tijdens de slaap. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ouderdom, alcoholgebruik, oververmoeidheid of het gebruik van slaap- of kalmerende middelen.

Beste anti snurkbeugel

Het gevolg hiervan is dat de onderkaak, tong en het zachte gehemelte tijdens de slaap naar achteren zakken. Dit leidt tot een blokkade van de keelholte.

Doordat er een vernauwing van de luchtweg plaatsvindt, ontstaat er een turbulente luchtstroom. Hierdoor worden het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen. Het gevolg is dat de zachte weefsels gaan trillen. Deze trillingen veroorzaken het vervelende snurkgeluid.

Waarom is een anti snurkbeugel zo effectief?

Een anti snurkbeugel of anti snurk bitje is een zeer effectief middel, omdat het een blokkade van de keelholte tijdens de slaap voorkomt. De beugel houdt de onderkaak lichtjes naar voren. Hierdoor blijft de keelholte geheel vrij. Ook blijven de tong en het zachte gehemelte op hun plek. Op deze manier krijgt snurkgedrag geen kans.

Er bestaan vele andere anti snurk middelen die beweren snurken tegen te gaan, zoals anti snurk sprays, kussens en neuspleisters. Het nadeel van deze middelen tegen snurken is vaak dat ze niet krachtig genoeg zijn om het snurken te doen stoppen of slechts symptoombestrijders zijn. Door de effectiviteit van de anti snurkbeugel wordt deze vaak gezien als het beste middel tegen snurken.

Beste anti snurkbeugel werking

Bron: Mrantisnurk.nl

De anti snurkbeugel wetenschappelijk onderzocht

In de medische wereld wordt een anti snurkbeugel ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Het middel verplaatst (repositie) immers de onderkaak (mandibula) tijdens de slaap.

De werking van een anti snurkbeugel of MRA is wetenschappelijk getest door het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information. Zij hebben 134 proefpersonen de werking van een anti snurkbeugel laten testen. Vóór het gebruik van de snurkbeugel snurkte 96% ‘vaak’ of ‘altijd’ luid. Met het gebruik van de beugel was dit slechts 2%.

Een jaar na het onderzoek werd een vervolgonderzoek uitgevoerd en daarin gaf 86% van de proefpersonen aan dat ze de anti snurkbeugel nog steeds elke nacht gebruikten. Zelfs 10 jaar na het onderzoek gebruikt het merendeel van de snurkers de beugel nog steeds.

Concluderend kan worden gezegd dat een anti snurkbeugel het beste anti snurk middel is: het is een effectieve langetermijnoplossing tegen snurken voor grofweg 90% van de snurkpatiënten. Ook KNO-artsen raden om deze reden een MRA aan. Er zijn zelfs positieve resultaten behaald met patiënten die lijden aan een milde vorm van slaapapneu.

Beste anti snurkbeugel

Bron: Webmd.com

Welke soorten anti snurkbeugels bestaan er?

Er bestaan vele verschillende soorten anti snurkbeugels, waardoor je als snurker soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe bepaal je nu wat de beste anti snurkbeugel is?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het type beugel: is het een standaard formaat snurkbeugel of een snurkbeugel op maat?

Standaard snurkbeugels kosten vaak niet meer dan €10 en lijken daarom een aantrekkelijke keus. Kies hier echter liever niet voor. Deze beugels sluiten niet goed aan op je gebit, waardoor ze niet optimaal werken en daarnaast oncomfortabel zijn.

Snurkbeugel op maat

De beste snurkbeugel is in alle gevallen een anti snurkbeugel op maat. Deze zorgt voor meer draagcomfort en zal daarnaast beter functioneren. Voor een anti snurkbeugel op maat heb je een aantal opties.

Ten eerste kun je een MRA op medische gronden laten aanmeten. De kosten hiervoor worden vaak alleen vergoed als er sprake is van ernstige slaapapneu.

Maar ook zonder medische indicatie kun je een snurkbeugel laten aanmeten. Je kunt dit laten doen bij de tandarts. De kosten hiervoor kunnen echter flink oplopen, soms tot wel €900 of meer. Daarnaast is dit een tijdrovend proces.

Zelf op maat maken

De snelste en goedkoopste optie is een anti snurkbeugel die je zelf op maat kunt maken. Deze beugels zijn online verkrijgbaar voor minder dan €30.

Het aanmeetproces van deze beugels voer je eenvoudig in minder dan vijf minuten thuis uit. Zelf op maat gemaakte beugels werken vaak even goed als dure op maat gemaakte beugels en zijn daarom een zeer aantrekkelijke keus.

Een anti snurkbeugel op maat maken

Hoe werkt het op maat maken van zo’n anti snurkbeugel precies? Bij de meeste beugels voer je het aanpasproces uit door middel van de ‘kook-en-bijt’ techniek. Hierbij laat je de beugel eerst zacht worden in heet water, waardoor hij gemakkelijk op je gebit aan te passen is. Daarna laat je de beugel in koud water hard worden. De beugel is nu klaar voor gebruik.

Beste anti snurkbeugel - op maat maken

Voordelen van een anti snurkbeugel op maat:

 • Effectief tegen snurken in 90% van de gevallen.
 • Werking is wetenschappelijk onderbouwd.
 • Perfect aan te passen aan de vorm van je gebit.
 • Werkt meteen vanaf het eerste gebruik.
 • Onderhoudsvriendelijk: afspoelen met koud water is voldoende. Er bestaan speciale reinigingstabletten, maar deze kunnen de beugel aantasten. Let hier dus mee op.
 • Eenvoudig mee te nemen op reis. Door het kleine formaat en het handige opbergdoosje kun je de snurkbeugel altijd meenemen, ook op (zaken)reis.

Snurkbeugel beste getest 2022

Wat is nu in 2020 de beste snurkbeugel? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een anti snurkbeugel. We zetten de belangrijkste factoren hieronder voor je op een rij.

 • Prijs. Allereerst is de prijs natuurlijk een belangrijke factor. Zelf op maat te maken snurkbeugels zijn al verkrijgbaar vanaf €27,95, maar de kosten kunnen oplopen tot wel €100. Een zeer groot verschil zeker wanneer de resultaten hetzelfde zijn.
 • Garantie. Zoals we al zeiden is een anti snurkbeugel effectief bij 90% van de snurkers. Het zou echter kunnen zijn dat jij net bij die 10% hoort waarbij de beugel geen effect heeft. Mocht dat het geval zijn, bieden sommige aanbieders een ‘niet goed, geld terug’ garantie aan hun klanten aan. Het is aan te raden een anti snurkbeugel aan te schaffen die je eventueel terug kan sturen mocht hij voor jou toch niet werken.

Aan de hand van bovenstaande criteria hebben we een aantal anti snurkbeugels onderzocht. In onderstaande tabel vind je de resultaten:

snurkbeugel vergelijken

Zoals we in het overzicht kunnen zien, loopt de prijs van verschillende anti snurkbeugels nogal uiteen, van €27,95 tot €99,50.

Daarnaast bieden niet alle bedrijven een niet goed, geld terug garantie. Zowel Mr. Anti Snurk, Oniris en de SleepPro Standaard S1 bieden een proefperiode aan.

Oniris, Roncofer en Somnofit vallen alle drie in een duurdere prijscategorie en bieden tevens geen proefperiode aan. Daarom hebben wij deze beugels als laagst gewaardeerd. Let op bij het kopen van snurkbeugels van nieuwe ” merken, deze worden gepromoot op sociale media. Een voorbeeld hiervan is TranquilAir die jou zeer diep in de buidel laten tasten voor een simpele snurkbeugel. Daarnaast bieden dit soort merken vaak geen klantenservice aan, is er iets mis dan kan je nergens contact opnemen.

De Oniris anti-snurkbeugel is twee keer zo duur als Mr. Anti Snurk en Sleeppro, hierdoor krijgt hij van ons een ster minder. Al met al is de Mr. Anti Snurk snurkbeugel het beste getest in deze vergelijking: de beugel is goedkoop, zelf op maat te maken en je kunt uittesten of de beugel voor jou werkt. Wat ons betreft een zeer goede koop!

Snurkbeugel voor vrouwen

Veel vrouwen vragen zich of zij een andere snurkbeugel nodig hebben dan mannen. Het antwoord hierop is simpel: nee. Vrouwen kunnen exact dezelfde snurkbeugel bestellen als mannen. Sommige merken brengen een roze snurkbeugel uit en vragen hier dan direct 10% meer voor. Gelukkig bestaat er nu als alternatief Miss Anti Snurk de snurkbeugel voor vrouwen. Het betreft hier dezelfde snurkbeugel als Mr. Anti Snurk maar met een look & feel voor vrouwen. En dit keer geen pink tax, Miss Anti Snurk kost hetzelfde als Mr. Anti Snurk.

Conclusie: wat is nu de beste anti snurkbeugel?

Als we alle feiten over anti snurkbeugels naast elkaar zetten, komen we tot de conclusie dat een op maat gemaakte anti snurkbeugel de beste optie is om snurkklachten op een effectieve manier te bestrijden. Goedkope, standaard beugels die ook wel eens verkocht worden zullen nooit zo goed aansluiten op het gebit en zijn hierdoor minder comfortabel en effectief.

Een snurkbeugel op maat is daarom de beste optie. Dit kun je laten doen door een arts of kliniek, maar dit zeer kostbaar. Om je een hoop geld en moeite te besparen is het daarom aan te raden om te kiezen voor een beugel die je zelf op maat kunt maken.

Mr. Anti Snurk

Uit de vergelijking die we hebben gemaakt tussen de meest verkochte zelf op maat te maken anti snurkbeugels, komt Mr. Anti Snurk als beste anti snurkbeugel uit de bus. Deze beugel tegen snurken kost slechts €27,95 (gratis verzendkosten) en het bedrijf geeft klanten een ‘niet goed, geld terug’ garantie van 7 dagen. Eerder schreven we ook al een positieve review over Mr. Anti Snurk.

Als we het web naspeuren naar ervaringen van klanten, blijkt dat hij op zowel Bol.com als de onafhankelijke website Webwinkelkeur zeer positief beoordeeld wordt. Daarnaast is Mr. Anti Snurk door Top-X verkozen tot de beste anti snurk beugel.

Een greep uit de ervaringen met Mr Anti Snurk

Webwinkelkeur

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Helemaal top, alles klopt: de informatie, snelle verzending EN het werkt: nooit meer snurken!!” Peter

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Het snurken is voor 95% minder, SUPER.” A. Duijf

Vier sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Goed product. Inmiddels voor de tweede keer besteld. Ik dacht de eerste keer echt ‘ga ik nou voor 28 euro een plastic beugel bestellen, beetje zonde als het weer niet werkt’. Gelet op de positieve recensies en de wanhoop nabij heb ik de beugel toch besteld en het werkt echt! Beugel werd de dag erna direct geleverd. Mijn vriend had de eerste 3 dagen een beetje last van een gevoelige kaak maar daarna was dat voorbij en kon ik weer heerlijk slapen.” Eef

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Werkt top! 1 nachtje moeten wennen aan het bitje en ademhalen en mijn partner is dolgelukkig dat ze gewoon kan doorslapen :-))” M. Krauth

Vier sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Heel tevreden, snelle levering, en belangrijk van het snurken af👍🏼” R. Kamphuis

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Het is niet te geloven maar het werkt echt!! Eerste nacht was even wennen maar daarna geen problemen meer.” H.A.M. Verhoeven

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Resultaat na 1 nacht met de anti snurkbeugel slapen was top! Beide heerlijk geslapen. Service is goed en het werkt! Erg blij mee!!!!” P. van Zante

Vijf sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Het is voor mij een uitstekend hulpmiddel tegen snurken en apneu. Wel is nodig het goed voor te bereiden, zoals beschreven door u. Het was voor mij geen wennen. Vanaf de eerste dag ging alles goed. Van belang is goed de instructie te lezen als voorbereiding. Het was er binnen een dag. Nu is alles nog beter. Daarom dank.” M. Hurkmans

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Helaas, ik zal bij die 10% behoren waarbij deze anti snurkbeugel geen invloed heeft op het verminderen van mijn gesnurk. Contact opgenomen inverband met het gestelde probleem. De procedure niet goed geld terug werd door hun aangeboden. Hierbij zal ik niet nalaten aan vrienden en kenissen te informeren over de goede service en kwaliteit van het gestelde product.” E. Doumen

Bol.com

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Ik heb slaapapneu en omdat ik niet meteen zin had in ellenlange trajecten met mijn huisarts probeerde ik dit eerst. Ik werd na het eerste gebruik meteen veel fitter wakker en had zoveel energie dat ik meteen kon gaan sporten. Zonder de beugel is het niet te voorspellen of ik goed of niet goed slaap, maar het verschil mét is zo groot dat het voor mij duidelijk is. De eerste nacht kan het wat ongemakkelijk zijn, maar dat went heel snel. ’s Ochtends voel ik aan mijn gebit dat ik de beugel in heb gehad, maar dat gevoel is binnen tien minuten weg. Nog een tip: ik gebruik Blistex Daily Lip zodat mijn lippen niet droog worden door het rusten op de beugel.” Bordewijk

Vier sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Het ‘bitje’ is makkelijk in gebruik te nemen, je moet deze namelijk aan je gebit aanpassen zoals bv een hockey bitje. Volgens mijn vrouw is mijn gesnurk beduidend minder en is er dan ook blij mee. Ik heb er ongeveer een week aan moeten wennen, nu merk ik eigenlijk niet meer dat ik deze in heb.
Het bijgeleverde doosje is ook prettig, makkelijk voor op reis of vakantie!” Ellenlieke

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Makkelijk in het klaar maken voor gebruik, werkt echt voor mij. Ik slaap lekkerder, voornamelijk doordat ik weet dat anderen om me heen lekkerder slapen :). Na een langere nacht doet m’n kaak een beetje pijn als ik het mondstuk uitneem, maar dat is snel weer voorbij.” JroenM

Vier sterren ervaring met Mr. Anti Snurk“Met deze anti-snurkbeugel heb ik weer een normale nachtrust.” Simplydebest

 Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Het was even wennen maar ik heb vol gehouden. Ik snurk een heel stuk minder. Ik merk het ook dat ik uitgeruster uit mijn bed stap.” Calamine

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Beetje wennen in het begin maar helemaal gelukkig met dit product. Geen gesnurk meer dus een heerlijke nachtrust!” Timo931

Waar is de anti snurkbeugel van Mr. Anti Snurk te koop?

Je kunt de beugel op hun eigen website of op Bol.com voor slechts €27,95 bestellen. Het is helaas nog niet mogelijk om Mr. Anti Snurk of andere anti snurkbeugels bij Kruidvat te bestellen, zoals we hier bijvoorbeeld kunnen lezen. Etos is inmiddels gestart met de verkoop van de anti-snurkbeugel.

Wanneer kun je beter geen anti snurkbeugel gebruiken?

Er zijn situaties waarin het beter is om geen anti snurkbeugel te gebruiken:

 • Wanneer je lijdt aan slaapapneu, dien je altijd eerst contact op te nemen met een (KNO) arts.
 • Wanneer je geen gezonde eigen tanden en kiezen hebt.
 • Bij gebitsprotheses (bijvoorbeeld een kunstgebit).
 • Bij loszittende tanden, kaakproblemen of tandenknarsen (bruxisme).
 • Tevens zal een snurkbeugel in het geval van ernstig overgewicht of overmatig alcoholgebruik niet optimaal zijn werk kunnen doen.

Snurkers die geen anti snurkbeugel kunnen dragen, kunnen hun heil zoeken in andere opties: lees hier de 7 beste anti snurk middelen.