Anti snurk neusclip – Review – Wel of niet kopen?

Wist je dat snurkers drie keer meer kans hebben op het oplopen van gezondheidsklachten dan niet-snurkers? Dit komt doordat snurken de slaap verstoort, met als gevolg dat de snurker niet optimaal uitrust. Dit kan leiden tot (chronische) vermoeidheid en andere kwaaltjes. Daarnaast zorgt snurken voor de nodige overlast bij partners en huisgenoten. Reden genoeg om je snurkklachten zo snel mogelijk aan te pakken. Er bestaan hiervoor verschillende anti snurkmiddelen, zoals de anti snurk neusclip. Lost dit middel snurkklachten daadwerkelijk op?

Oorzaken van snurken

Snurken ontstaat doordat er een vernauwing in de luchtweg plaatsvindt, waardoor de luchtstroom turbulent wordt en het zachte gehemelte, de huig, tong en keelwanden naar elkaar toe gezogen worden. Dit leidt tot trillingen van de zachte weefsels: het snurkgeluid.

Er zijn verschillende omstandigheden die deze vernauwing bevorderen. Denk hierbij aan:

 • Verminderde spierspanning in de mond en keel, door ouderdom, oververmoeidheid of externe factoren zoals alcohol– of medicijngebruik.
 • Slapen op de rug.
 • Verdikte keelwanden, door bijvoorbeeld overgewicht of roken.
 • Een lang en slap zacht gehemelte en huig.
 • Vergrote amandelen.
 • Neusverstopping door verkoudheid, allergie, poliepen of een scheef neustussenschot.

Wat is de anti snurk neusclip?

De anti snurk neusclip is een hulpmiddel dat bedoeld is om tijdens de nacht in de neus te dragen. Het is een soort knijpertje dat je op je neustussenschot plaatst. De meeste clips zijn gemaakt van medische siliconen of flexibele kunststof. Sommige neusclips bevatten magnetische elementen. Hieronder leggen we het verschil uit tussen neusclips zonder en met magnetisch element.

Anti snurk neusclip zonder magnetisch element

Deze neusclips zijn bedoeld voor snurkers die last hebben van een verminderde neusademhaling. De clips hebben als doel het openen van de neusgaten en het aanvoeren van extra zuurstof bij de snurker. Doordat lucht beter stroomt, vindt er een soepelere neusademhaling plaats. Dit zou leiden tot een vermindering van snurkklachten.

Anti snurk neusclip

Anti snurk neusclips zonder magnetisch element kosten grofweg tussen de €4 en €7. Fabrikanten raden aan ze na een half jaar te vervangen, omdat de werking dan afneemt.

Anti snurk neusclip met magnetische chips

Deze neusclips bevatten magnetische chips die zich bevinden in de bolletjes die je tegen je neustussenschot plaatst.

Fabrikanten hebben verschillende verklaringen voor de aanwezigheid van deze magnetische elementen. Sommige beweren dat de bolletjes tijdens het in- en uitademen tegen het neustussenschot worden geduwd, waardoor de zenuwen in het neustussenschot worden gestimuleerd. Dit zou helpen bij het versterken van de spieren in de keel en huig. Hoe dit precies zit wordt helaas niet verder uitgelegd en is dus onduidelijk.

Anti snurk neusclip

Anderen beweren dat de magneten in de neusclip werken volgens het principe van de Chinese magneettherapie. Bij deze therapie gebruikt men magneten om de balans in het lichaam te herstellen en zo aandoeningen, zoals hoofdpijn of hoge bloeddruk, op te lossen. De neusclip zou snurkklachten kunnen bestrijden, zelfs als mensen niet precies weten waar hun snurkklachten vandaan komen.

Het blijft echter onduidelijk hoe het middel precies werkt. Daarnaast ontbreken er wetenschappelijke bewijzen over de geboekte resultaten.

De prijs van anti snurk neusclips met magnetisch element loopt uiteen van ongeveer €5 tot €36. Vaak wordt volgens aanbieders het optimale effect na ongeveer een maand bereikt en zal dit ongeveer twee jaar duren. Daarna verliezen de chips hun kracht.

Voor- en nadelen van de anti snurk neusclip

Er zijn zowel positieve als negatieve klantervaringen met de anti snurk neusclip te vinden. Bij lichte snurkklachten, veroorzaakt door een tijdelijk probleem (zoals een verkoudheid), kan de neusclip een positief effect hebben. Helaas blijken lang niet alle snurkers ermee geholpen en klagen ze soms over het uitvallen van de clip of over het feit dat de clip de neusgaten niet genoeg opent. We zetten de voor- en nadelen op een rij:

Voordelen:

 • Goedkope oplossing
 • Lijken bij lichte snurkklachten effect te hebben
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen:

 • Werken niet bij iedereen
 • Sommige klanten beweren dat ze snel uitvallen en de neusgaten niet genoeg openen
 • Wetenschappelijke bewijzen ontbreken
 • Beperkte levensduur
 • Bij neusclips met magnetisch element duurt het een maand voordat een optimale werking is bereikt

Als je kampt met ernstige snurkklachten, zal een neusclip dit helaas niet kunnen oplossen. Het is dan aan te raden om op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Alternatieve anti snurk oplossingen

Anti snurk neusspreider

Een neusspreider bestaat uit twee flexibele buisjes die met elkaar verbonden zijn. Je brengt de neusspreider in je neusgaten in. Het middel helpt bij het verwijden van de neusgaten en voorkomt het dichtklappen van de neusvleugels. Gebruikers vinden en neusspreider vaak comfortabeler dan een neusclip, omdat een neusspreider geen druk uitoefent op het neustussenschot.

Een neusspreider zorgt ervoor dat de luchtstroom door de neus wordt verbeterd. Door het aanvoeren van extra zuurstof rust je beter uit en wordt de kans op snurken verkleind.

Snurken verhelpen met neusspreider

Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel is voor maar liefst 90% van de snurkers een effectieve oplossing. De beugel pakt de meest voorkomende oorzaak van snurken aan. Tijdens de slaap ontspannen de spieren zich van nature, al kan dit verergerd worden door bijvoorbeeld alcohol of medicatie. Hierdoor zakt de onderkaak samen met het zachte gehemelte, de huig en de tong naar achteren en raakt de keelholte geblokkeerd. Dit leidt tot snurken.

Een anti snurkbeugel voorkomt dit. Het middel houdt de onderkaak gedurende de nacht naar voren, waardoor deze samen met de andere weefsels op zijn plek blijft. Dit zorgt ervoor dat de keelholte open blijft en snurken wordt verhinderd. Het National Center for Biotechnology Information heeft de werking van de anti snurkbeugel wetenschappelijk aangetoond. Ook KNO-artsen raden de anti snurkbeugel als voorkeursbehandeling tegen snurken aan.

Ga bij de aanschaf van een anti snurkbeugel altijd voor een aanpasbare beugel. Je kunt doen via een medisch traject, maar dit is vaak duur en tijdrovend. Het is eenvoudiger en goedkoper om een aanpasbare beugel te bestellen via een online aanbieder. Deze kun je binnen vijf minuten zelf thuis op maat maken. Mr. Anti Snurk is een bedrijf met onafhankelijke reviews die beugels voor slechts €27,95 verkoopt. Je kunt deze beugel 7 dagen uitproberen en terugsturen mocht hij voor jou toch niet werken.

Beste anti snurkbeugel


Enkele extreem dure merken

SnoreZen

snorezenHet merk SnoreZen verkoopt de neusclip voor maar liefst €49,00 en dit is dan al inclusief 50% korting. De originele prijs zou dan dus uitkomen op €98,- wat echt heel veel geld is voor een neusclip.

Prijs: €49,00 per stuk (inclusief 50% korting)

SnoreZen review:

Wij hebben nog niks bijzonders aan de SnoreZen kunnen ontdekken. Dit type neusclip is voor veel goedkoper te vinden om vele websites. Kortom, niet doen. Daarnaast lijken de SnoreZen recensies te mooi om waar te zijn. Ze zijn niet onafhankelijk en zijn enkel beweringen van de aanbieder.

Probeer gerust een neusspreider of neusclip maar geef hier niet dit bedrag aan uit!

 


SnoreBlock

snoreblock

Het merk SnoreBlock is net als SnoreZen een extreem dure neusclip. Waar SnoreZen nog €49,- vroeg durft SnoreBlock zelfs €58,00 te vragen en daar komen dan nog verzendkosten bovenop!

Prijs: €58,00 per stuk + verzendkosten.

SnoreBlock review:

Ook voor de SnoreBlock reviews geldt dat deze enkel van de fabrikant zelf komen en niet onafhankelijk zijn. Kortom, je kan er weinig op baseren. De SnoreBlock neusclip lijkt in ieder geval exact hetzelfde als de meeste neusclips met magneet.

Kortom, SnoreBlock kopen lijkt geldverspilling. Er zijn vele goedekopere alternatieven te vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *