Anti snurk neusclip- neusklem review – Wel of niet kopen?

Is de anti snurk clip of neusklem een goede oplossing tegen snurken? Je leest het in deze review.

Oorzaken van snurken

Snurken ontstaat doordat er een vernauwing in de luchtweg plaatsvindt, hierdoor gaat de lucht trillen en ontstaat het snurkgeluid. Snurken kan ontstaan in het keel-mond gebied maar ook in de neus. Wanneer de blokkade in de neus zit dan is een neusspreider een goede oplossing om van het snurken af te komen. De anti snurk clip is zo’n type neusspreider.

Wat is de anti snurk neusclip?

De anti snurk clip is een hulpmiddel dat bedoeld is om tijdens de nacht in de neus te dragen. Het is een soort knijpertje dat je op je neustussenschot plaatst. De meeste clips zijn gemaakt van medische siliconen of flexibele kunststof. Sommige neusclips bevatten magnetische elementen. Hieronder leggen we het verschil uit tussen neusclips zonder en met magnetisch element.

Anti snurk neusclip zonder magnetisch element

Deze neusclips zijn bedoeld voor snurkers die last hebben van een verminderde neusademhaling. De clips hebben als doel het openen van de neusgaten en het aanvoeren van extra zuurstof bij de snurker. Doordat lucht beter stroomt, vindt er een soepelere neusademhaling plaats. Dit zou leiden tot een vermindering van snurkklachten.

Anti snurk neusclip met magnetische chips

Deze neusclips bevatten magnetische chips die zich bevinden in de bolletjes die je tegen je neustussenschot plaatst.

Fabrikanten hebben verschillende verklaringen voor de aanwezigheid van deze magnetische elementen. Sommige beweren dat de bolletjes tijdens het in- en uitademen tegen het neustussenschot worden geduwd, waardoor de zenuwen in het neustussenschot worden gestimuleerd. Dit zou helpen bij het versterken van de spieren in de keel en huig. Hoe dit precies zit wordt helaas niet verder uitgelegd en is dus onduidelijk.

Anderen beweren dat de magneten in de neusclip werken volgens het principe van de Chinese magneettherapie. Bij deze therapie gebruikt men magneten om de balans in het lichaam te herstellen en zo aandoeningen, zoals hoofdpijn of hoge bloeddruk, op te lossen. De neusclip zou snurkklachten kunnen bestrijden, zelfs als mensen niet precies weten waar hun snurkklachten vandaan komen.

Wat wel duidelijk is dat door de magneet de anti snurk clip beter blijft zitten. Deze raden wij dan ook ten opzichte van de anti snurk clip zonder magneet.

Voor- en nadelen van de anti snurk neusclip

Er zijn zowel positieve als negatieve klantervaringen met de anti snurk neusclip te vinden. Bij lichte snurkklachten, veroorzaakt door een tijdelijk probleem (zoals een verkoudheid), kan de neusclip een positief effect hebben. Helaas blijken lang niet alle snurkers ermee geholpen en klagen ze soms over het uitvallen van de clip of over het feit dat de clip de neusgaten niet genoeg opent. We zetten de voor- en nadelen op een rij:

Voordelen:

  • Goedkope oplossing
  • Ideaal bij lichte snurkklachten
  • Eenvoudig in gebruik
  • Betere ademhaling
  • Meer lucht

Nadelen:

  • Werken niet bij iedereen
  • Sommige klanten beweren dat ze snel uitvallen en de neusgaten niet genoeg openen (dit is voornamelijk het geval bij de neusclip zonder magneten)

Wel of niet kopen?

We raden absoluut aan om een anti snurk neusspreider te proberen. De vraag is of de anti snurk clip voor jou de ideale oplossing is. Gelukkig hoef je nu niet meer allerlei verschillende neusspreiders te bestellen om te kijken welke het beste voor je werkt. Dr. Breathe Well biedt nu een handig pakketje aan waar alle type neusspreiders in zitten. Zo kun je ze zelf allemaal proberen. Klik hier voor meer informatie over dit anti snurk pakket.

 


Enkele extreem dure merken

SnoreZen

snorezenHet merk SnoreZen verkoopt de neusclip voor maar liefst €49,00 en dit is dan al inclusief 50% korting. De originele prijs zou dan dus uitkomen op €98,- wat echt heel veel geld is voor een neusclip.

Prijs: €49,00 per stuk (inclusief 50% korting)

SnoreZen review:

Wij hebben nog niks bijzonders aan de SnoreZen kunnen ontdekken. Dit type neusclip is voor veel goedkoper te vinden om vele websites. Kortom, niet doen. Daarnaast lijken de SnoreZen recensies te mooi om waar te zijn. Ze zijn niet onafhankelijk en zijn enkel beweringen van de aanbieder.

Probeer gerust een neusspreider of neusclip maar geef hier niet dit bedrag aan uit!

 


SnoreBlock

snoreblock

Het merk SnoreBlock is net als SnoreZen een extreem dure neusclip. Waar SnoreZen nog €49,- vroeg durft SnoreBlock zelfs €58,00 te vragen en daar komen dan nog verzendkosten bovenop!

Prijs: €58,00 per stuk + verzendkosten.

SnoreBlock review:

Ook voor de SnoreBlock reviews geldt dat deze enkel van de fabrikant zelf komen en niet onafhankelijk zijn. Kortom, je kan er weinig op baseren. De SnoreBlock neusclip lijkt in ieder geval exact hetzelfde als de meeste neusclips met magneet.

Kortom, SnoreBlock kopen lijkt geldverspilling. Er zijn vele goedekopere alternatieven te vinden.


Sleeplix snoring

sleeplix-snoringSleeplix snoring is het laatst verschenen “merk” op het gebied van anti snurk clips.  Het betreft hier de zoveelste spin-off waar je wordt gevraagd bijna €40,00 neer te tellen voor 1 anti snurk clip.

Prijs: €40,00 per stuk (dit is inclusief 50% korting)

Sleeplix review:

Ook aan de Sleeplix hebben wij niks bijzonders kunnen ontdekken. Zoals ook bij de vorige twee kan je deze anti snurk clip voor veel goedkoper op andere websites kopen.

Koop gerust een anti snurk clip maar betaal hier geen 40 Euro voor zoals bij Sleeplix.