neusspreider-tegen-snurken

Anti snurk neusspreider: wel of niet kopen?

De anti snurk neusspreider is één van de meest verkochte anti snurk middelen. Maar is de neusspreider wel effectief en zou je hem moeten kopen? Hieronder geven we tekst en uitleg.

Oorzaken van snurken

Keelsnurken
In de meeste gevallen wordt snurken veroorzaakt door een blokkade van de luchtweg in het keelgebied. Als je snurkt, verslappen je spieren zich van nature. Bij sommige mensen treed extreme verslapping op, waardoor de onderkaak en het zachte gehemelte te ver naar achteren zakken. Hierdoor is er minder ruimte voor luchttoevoer en ontstaan er trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid.

Neussnurken
Sommige mensen hebben echter last van een neusblokkade, waardoor zij snurkklachten krijgen. Deze blokkade kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld door een verkoudheid of allergische reactie, maar ook langdurig of zelfs chronisch. Zo kun je last hebben van gezwollen neusslijmvlies, neuspoliepen of een scheef neustussenschot. Deze factoren bemoeilijken de neusademhaling, waardoor een geforceerde mondademhaling plaatsvindt. Dit zorgt voor negatieve druk in de keel, wat snurken veroorzaakt.

Werking neusspreider tegen snurken

Een neusspreider tegen snurken is voornamelijk geschikt voor mensen die tot de laatste categorie behoren en die dus kampen met een bemoeilijkte neusademhaling. Het bestaat uit twee buisjes, verbonden door een U-vormig bruggetje, die je in je neusgaten inbrengt. Hierdoor worden je neusgaten geopend en ervoor gezorgd dat je neusvleugels het neustussenschot niet raken.

Het speciale, soepele materiaal zorgt ervoor dat een neusspreider comfortabel gedragen kan worden. Door het gebruik van een neusspreider zal de luchtstroom verbeteren. Hierdoor hoef je tijdens de slaap niet meer geforceerd door je mond adem te halen. Als gevolg hiervan zullen je snurkklachten afnemen. Neusspreiders worden ook onder sporters wel eens gebruikt voor een betere ademhaling.

neusspreider-tegen-snurken

Effectiviteit

Als jij last hebt van een (tijdelijke) verstopte neus of blokkade in je neusgebied, kan een neusspreider uitkomst bieden tegen jouw snurkklachten. Het kan ook mensen helpen die bijvoorbeeld van nature een erg platte neus hebben. De neusademhaling zal met het gebruik van een neusspreider aanzienlijk verbeteren, en snurkklachten zullen daarmee ook afnemen.

Soms zijn de klachten echter te ernstig en kan een neusspreider niet genoeg doen. Dan is er misschien een operatie nodig. Bij een scheef neustussenschot kan een correctie (septoplastie) worden uitgevoerd zodat je weer vrij kunt ademhalen. Ook als je last hebt van poliepen die niet goed te behandelen zijn, kunnen deze chirurgisch verwijderd worden.

De ervaringen op SnoreBlock zijn in elk geval erg positief. Hier zijn verscheidene mensen zeer enthousiast over de neusspreider.

Sommige mensen hebben overmatig hypertrofisch slijmvlies ter hoogte van de neusschelpen. Dit kan verwijderd worden door verbranding (coagulatie) of door verwijdering van een deel van de onderste neusschelp. Toch zijn operaties niet in alle gevallen 100% effectief tegen snurkklachten. Laat je dus altijd goed informeren door jouw KNO-arts.

Conclusie: een neusspreider is altijd het proberen waard. Helpt het niet tegen snurken, dan verbetert het sowieso je nachtrust.