Helpen neuspleisters tegen snurken?

Krijg jij wel eens een geïrriteerde por van je partner terwijl je heerlijk aan het slapen bent? Dan is de kans groot dat jouw snurkprobleem groter is dan je misschien denkt. Als jij je partner regelmatig gebroken nachten bezorgt, wordt het tijd om je snurkprobleem serieus te nemen. Tussen de vele anti snurk middeltjes die er bestaan, bevinden zich ook de zogenaamde neuspleisters tegen snurken. Alhoewel deze pleisters niet voor iedere type snurker effectief zijn, kunnen ze sommige snurkers wel verlichting geven. Lees hieronder meer over de werking en effectiviteit van neuspleisters tegen snurken.

Wat is snurken?

Snurken wordt veroorzaakt door een belemmering van de ademhaling ergens in de luchtweg ter hoogte van de neus- of keelholte. Deze belemmering of blokkade kan ontstaan door vele verschillende redenen.

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen keelsnurkers en neussnurkers. Keelsnurkers kampen met een blokkade in de keelholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld verslapte keelspieren of een verdikking van de keelwanden. Doordat de ademhaling wordt belemmerd, wordt de luchtstroom turbulent, en gaan de keelweefsels trillen. Dit veroorzaakt snurken.

Neussnurkers daarentegen kampen met een neusverstopping of nauwe neusholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld een verkoudheid, allergische reactie, neuspoliepen, een afwijkend neustussenschot of opgezwollen neusslijmvlies. Doordat zij niet goed door de neus kunnen ademhalen, komt er een druk op de keel te staan, wat snurken veroorzaakt.

Neuspleisters tegen snurken - oorzaak van snurken

Bron: Kno.nl

Neuspleisters tegen snurken

Werking

Neuspleisters tegen snurken hebben als doel de neusvleugels openhouden tijdens de slaap. Ze werken als een soort neusspreider: ze verwijden de neusingang en bevorderen zo de neusademhaling. Hierdoor komt er meer zuurstof binnen en zal een negatieve druk op de keel voorkomen worden.

Je dient de pleisters aan te brengen op de neusbrug, tot net boven de neusvleugels. Ze zijn stugger dan normale pleisters en hebben en betere hechtkracht. Meestal bevatten ze ook één of meerdere spalkjes die helpen bij het openhouden van de neusvleugels. De pleisters zijn stevig en bestand tegen een stootje, dus ze zullen tijdens de nacht probleemloos blijven zitten.

Neuspleisters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en te koop bij de meeste apotheken, drogisterijen en webwinkels.

Neuspleisters tegen snurken

Voor wie zijn neuspleisters tegen snurken geschikt?

Neuspleisters zijn net name bedoeld voor neussnurkers. Wil jij weten of neuspleisters tegen snurken voor jou mogelijk effectief zijn? Doe dan deze simpele test van de British Snoring & Sleep Apnoea Association. Ga voor de spiegel staan en druk je neusvleugel aan één kant dicht. Sluit je mond en adem door je andere neusgat. Heeft dit neusgat de neiging om dicht te klappen? Open hem dan voorzichtig en houdt hem open. Gaat het ademhalen nu beter? Dan zou jij baat kunnen hebben bij het gebruik van neuspleisters.

Hoe effectief zijn neuspleisters tegen snurken?

Ten eerste, je hebt altijd baat bij het gebruik van neuspleisters. Ook wanneer je niet snurkt. Je kan er makkelijker door ademhalen en je krijgt beduidend meer lucht binnen. Maar helpen ze tegen snurken? Ja en nee. We leggen het uit:

Snurken heeft verschillende oorzaken bij verschillende mensen. Het kan worden veroorzaakt door blokkades in de neusholtes, door blokkades in de keelholte of door een combinatie van de twee.

Wanneer jij snurkt door een blokkade in je neus, dan zijn neuspleisters een uitermate goed middel. Echter wanneer jij snurkt door een blokkade in je keel, dan zullen ze minder effect hebben. Maar ook wanneer je een snurkt door een blokkade in je keel zijn de neuspleisters een zeer goed idee. Omdat je meer lucht krijgt en makkelijker door je neus kan ademhalen, zal je beter slapen wordt je uitgeruster wakker.

Conclusie: de neuspleisters zijn zeer eenvoudig om te proberen en hebben altijd een toegevoegde waarde. Sowieso het proberen waard!

Welk merk kopen?

Eigenlijk heb je niet zo heel veel keus als het op neuspleisters aankomt. Je hebt twee goede merken: Breathe Right en Dr. Breathe Well. Beiden bieden je uitstekende neuspleisters aan. Het grote verschil zit hem in de prijs. Dr. Breathe Well is meer dan de helft goedkoper dan Breathe Right. Een eenvoudige keuze dus. Klik op onderstaande button voor meer info.

Dr. Breathe Well neuspleisters