Helpen neuspleisters tegen snurken?

Krijg jij wel eens een geïrriteerde por van je partner terwijl je heerlijk aan het slapen bent? Dan is de kans groot dat jouw snurkprobleem groter is dan je misschien denkt. Als jij je partner regelmatig gebroken nachten bezorgt, wordt het tijd om je snurkprobleem serieus te nemen. Tussen de vele anti snurk middeltjes die er bestaan, bevinden zich ook de zogenaamde neuspleisters tegen snurken. Alhoewel deze pleisters niet voor iedere type snurker effectief zijn, kunnen ze sommige snurkers wel verlichting geven. Lees hieronder meer over de werking en effectiviteit van neuspleisters tegen snurken.

Wat is snurken?

Snurken wordt veroorzaakt door een belemmering van de ademhaling ergens in de luchtweg ter hoogte van de neus- of keelholte. Deze belemmering of blokkade kan ontstaan door vele verschillende redenen.

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen keelsnurkers en neussnurkers. Keelsnurkers kampen met een blokkade in de keelholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld verslapte keelspieren of een verdikking van de keelwanden. Doordat de ademhaling wordt belemmerd, wordt de luchtstroom turbulent, en gaan de keelweefsels trillen. Dit veroorzaakt snurken.

Neussnurkers daarentegen kampen met een neusverstopping of nauwe neusholte, veroorzaakt door bijvoorbeeld een verkoudheid, allergische reactie, neuspoliepen, een afwijkend neustussenschot of opgezwollen neusslijmvlies. Doordat zij niet goed door de neus kunnen ademhalen, komt er een druk op de keel te staan, wat snurken veroorzaakt.

Neuspleisters tegen snurken - oorzaak van snurken

Bron: Kno.nl

Neuspleisters tegen snurken

Werking

Neuspleisters tegen snurken hebben als doel de neusvleugels openhouden tijdens de slaap. Ze werken als een soort neusspreider: ze verwijden de neusingang en bevorderen zo de neusademhaling. Hierdoor komt er meer zuurstof binnen en zal een negatieve druk op de keel voorkomen worden.

Je dient de pleisters aan te brengen op de neusbrug, tot net boven de neusvleugels. Ze zijn stugger dan normale pleisters en hebben en betere hechtkracht. Meestal bevatten ze ook één of meerdere spalkjes die helpen bij het openhouden van de neusvleugels. De pleisters zijn stevig en bestand tegen een stootje, dus ze zullen tijdens de nacht probleemloos blijven zitten.

Neuspleisters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en te koop bij de meeste apotheken, drogisterijen en webwinkels.

Neuspleisters tegen snurken

Voor wie zijn neuspleisters tegen snurken geschikt?

Neuspleisters zijn net name bedoeld voor neussnurkers. Wil jij weten of neuspleisters tegen snurken voor jou mogelijk effectief zijn? Doe dan deze simpele test van de British Snoring & Sleep Apnoea Association. Ga voor de spiegel staan en druk je neusvleugel aan één kant dicht. Sluit je mond en adem door je andere neusgat. Heeft dit neusgat de neiging om dicht te klappen? Open hem dan voorzichtig en houdt hem open. Gaat het ademhalen nu beter? Dan zou jij baat kunnen hebben bij het gebruik van neuspleisters.

Hoe effectief zijn neuspleisters tegen snurken?

Neuspleisters tegen snurken zijn helaas geen wondermiddel. Ze zullen je bij ernstige snurkklachten niet op de lange termijn van je probleem kunnen afhelpen. Dus, als jij bijvoorbeeld kampt met neuspoliepen of een afwijkend neustussenschot, zul je waarschijnlijk meer baat hebben bij een medische ingreep.

Indien jij echter licht snurkt door een tijdelijk oorzaak, zoals een verkoudheid of een allergische reactie, kan het wel zijn dat neuspleisters voor een vermindering van jouw snurkklachten zorgen.

In het geval van snurkklachten die worden veroorzaakt door een probleem in de keelholte, zullen neuspleisters geen geschikte behandelmethode zijn. In dat geval heb je meer aan een oraal anti snurk middel, zoals een anti snurkbeugel, dat helpt een blokkade van de luchtweg in de keelholte te voorkomen.

Snurken voorkomen: anti snurkbeugel en neuspleisters tegen snurken

Werking van een anti snurkbeugel. Bron: Mrantisnurk.nl

Conclusie

Neuspleisters kunnen voor lichte, tijdelijke snurkers een oplossing zijn, omdat ze het dichtklappen van de neusvleugels voorkomen en de neusademhaling bevorderen.

Als je echter last hebt van een permanent probleem, zullen neuspleisters daar niet tegenop kunnen werken. Ook keelsnurkers zullen geen baat hebben bij het gebruik van neuspleisters.

Wij raden in dit geval aan een oraal anti snurk middel, zoals een anti snurkbeugel, uit te proberen. Dit zal ook op de lange termijn voor een vermindering van snurkklachten zorgen. Het houdt de onderkaak permanent naar voren, evenals de tong en zachte weefsels. Hierdoor wordt snurken voorkomen. Lees hier meer over de werking van een anti snurkbeugel of neem een kijkje op de website van Mr. Anti Snurk, de grootste en goedkoopste aanbieder van aanpasbare anti snurkbeugels met zeer goed ervaringen.