Anti snurk plant: dé oplossing tegen snurken?

Ben jij vaak geïrriteerd omdat je partner je wakker houdt met zijn of haar gesnurk? Of baal je van de snurkgeluiden die jij zelf produceert? Dan kun je misschien baat hebben bij de aanschaf van de zogenaamde anti snurk plant. Deze tropische plant, de Ananas Bromelia of simpelweg ananasplant genaamd, heeft zijn populariteit te danken aan de bijzondere anti snurk eigenschappen die hij bezit. Als je deze plant in je slaapkamer plaatst, zouden je snurkklachten afnemen, zeggen experts. Laten we wel realistisch blijven: de plant zal je snurkprobleem nooit 100% oplossen. Voor een definitief resultaat is het beter om een effectief anti snurk middel aan te schaffen. Maar snurkers kunnen wel profijt hebben van de positieve werking van de plant. Eigenlijk zou iedereen er eentje op het nachtkastje moeten hebben staan. Waarom is de anti snurk plant nu zo bijzonder?

Anti snurk plant - bromelia ananas

Koop hier de Bromelia ananas plant!

Waarom snurken we?

Voordat we dieper ingaan op de speciale werking van de anti snurk plant, gaan we kijken naar de oorzaak van snurken. Snurken ontstaat als er tijdens de ademhaling een blokkade in de luchtstroom plaatsvindt. Deze blokkade kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is het feit dat bij sommige mensen de spieren in het mond- en keelgebied tijdens de slaap zodanig verslappen dat deze, inclusief de onderkaak en zachte gehemelte, naar achteren zakken en de luchtweg blokkeren. Hierdoor kost ademhalen meer moeite, wat resulteert in trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid. De verslapping van de spieren kan door verschillende factoren worden beïnvloed, zoals ouderdom, erfelijkheid en alcoholgebruik. Daarnaast kunnen zaken als overgewicht, roken en allergieën snurken verergeren.

Wat doet de anti snurk plant?

De Ananas Bromelia is een tropische sierplant die zijn oorsprong vindt in de oerwouden van Uruguay. De vrucht die in de plant groeit is kleiner en iets donkerder dan de ananas die wij consumeren. In principe is de vrucht van de Bromelia Ananas niet eetbaar. Als je echter geduld hebt en wacht totdat de vrucht oranje wordt en lekker begint te ruiken, zou je een hapje kunnen proberen.

De ananasplant bezit verschillende positieve eigenschappen waardoor de plant de stempel ‘anti snurk plant’ heeft gekregen. Ten eerste geeft de plant, in tegenstelling tot andere planten, ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag. Met meer zuurstofopname tijdens de slaap zou de kans op snurken afnemen. Of dit ook echt zo is, verschilt van persoon tot persoon. De extra zuurstof in je slaapkamer zorgt er wel voor dat je tijdens de slaap beter uitrust.

Daarnaast wordt er door de anti snurk plant het enzym bromelaïne verspreid. Dit enzym werkt ontstekingsremmend en zou een positief effect hebben op snurkklachten. Ook de heerlijke, luchtwegverwijdende geur schijnt snurken tegen te gaan en geeft je daarnaast een heerlijke, diepe ademhaling.

anti-snurk-plant-ananas-bromelia-pineapple

Koop hier de Bromelia ananas plant!

De anti snurk plant aanschaffen

De anti snurk plant kun je bij de meeste tuincentra kopen. De plant is in principe het hele jaar door verkrijgbaar en gemakkelijk te verzorgen. De ideale omgeving voor de anti snurk plant is warm en vochtig. Zorg voor een lichte plek buiten bereik van direct zonlicht. De plant heeft 1 à 2 keer per week water nodig, zowel in de potgrond als in de rozet. Voor optimale groei is het slim de plant regelmatig te besproeien. De anti snurk plant bloeit slechts eenmalig, ongeveer drie tot zes maanden lang. Daarna sterft de vrucht af. Na de bloei kun je aan de basis van de plant stekken vinden die je opnieuw kunt planten om zo een nieuwe Bromelia te kweken.

Koop hier de Bromelia ananas plant!

Effectieve oplossing

Een anti snurk plant is een aanwinst voor iedere slaapkamer. Maar, zoals we al zeiden, is de plant geen definitieve oplossing tegen snurken. Zeker als je een hevige, chronische snurker bent, zal je veel meer baat hebben bij het gebruik van een effectief anti snurk middel.

Een voorbeeld van een anti snurk middel met zeer veel positieve ervaringen is een anti snurkbeugel. Dit is een bitje dat je ’s nachts draagt en een blokkade van de luchtweg in de keelholte voorkomt. Het zorgt er namelijk voor dat je onderkaak iets naar voren wordt gedwongen en niet naar achteren kan vallen. De werking van een anti snurkbeugel is wetenschappelijk getest en werkt in 90% van de gevallen. De officiële benaming van een anti snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).