Wat doet een anti snurk app en helpt het tegen snurken?

Tegenwoordig bestaat er voor elk mogelijk probleem een app, zo ook voor mensen met een snurkprobleem. Helaas kan een anti snurk app je snurkprobleem niet zomaar oplossen. Maar het goede nieuws is dat het wel een zeer waardevolle bondgenoot kan zijn in jouw strijd tegen snurken. Dus, ben je het zat om ochtend na ochtend moe op te staan door een gebrek aan diepe slaap? Of om wakker te liggen door overlast van een snurkende partner? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om een anti snurk app te downloaden en te profiteren van de voordelen die zo’n app je biedt.

google play store logo

Wat doet een anti snurk app?

De meeste anti snurk apps meten en registreren hoeveel je de afgelopen nacht hebt gesnurkt. Ook kan een anti snurk app je meer informatie geven over snurken en daarnaast tips geven over verschillende anti snurk middelen of factoren die van invloed kunnen zijn op je snurkgedrag. De precieze functies van een anti snurk app verschillen echter per applicatie. Hieronder bespreken we er drie, waaronder één app die speciaal ontwikkeld is voor partners van snurkers.

Anti snurk apps:

SnurkLab (gratis)

Dit is de populairste snurk app van dit moment en is beschikbaar in verschillende talen, zo ook in het Nederlands. Deze app neemt samples op van je gesnurk, zodat je je eigen gesnurk kunt terugluisteren. Daarnaast kun je precies zien wanneer en hoe hard je hebt gesnurkt. Aan de hand hiervan krijg je een individuele Snurk Score, die je kunt vergelijken met andere snurkers over de hele wereld. Deze Snurk Score wordt dagelijks bijgehouden.

Naast deze functies verstrekt SnurkLab je ook informatie over verschillende middelen en remedies tegen snurken en test de effectiviteit van elke remedie die je uitprobeert. Voorbeelden van anti snurk middelen kunnen zijn een anti snurk beugel, kussen of spray. Hierdoor kun je precies zien wat voor jou goed werkt en wat niet. Ook kun je zien wat speciale factoren, zoals het nuttigen van alcohol, roken of een vette maaltijd, doen met jouw snurkgedrag. Deze app laat je meer grip krijgen op jouw snurkgewoonten, en is voor de doorgewinterde snurker dus een zeer handig hulpmiddel.

Anti snurk app - SnurkLab

Do I Snore or Grind (gratis)

Do I Snore or Grind is meer dan alleen een snurk app. Je kunt deze app namelijk verbinden met een wearable die je om je arm draagt en die je een trilling geeft als je begint met snurken. Daarnaast neemt deze app jouw slaapgeluiden op, en hiermee kun je achteraf beluisteren wanneer je hebt gesnurkt of tandengeknarst en zo ja, hoeveel. Net als bij SnurkLab kun je per dag aangeven welke snurkremedies je hebt toegepast en of er nog andere factoren zijn die eventueel van invloed kunnen zijn op je snurkgedrag. De app laat je gemakkelijk je snurkgedrag van dag tot dag vergelijken. En als je wearable aanschaft, zorgt hij er ook nog eens voor dat je snurken wordt beperkt. Je kunt hem voor €49,95 bestellen in de online shop Sleep.ai, het brein achter dit product. Helaas werkt de band alleen als je snurkt terwijl je op je rug slaapt. Als je ook in zijligging snurkt, zal deze wearable weinig voor jou doen.

Anti snurk app - Do I Snore or Grind

Bron: Sleep.ai

Snurk app speciaal voor partners van snurkers:

SleepSation: Snurk App (gratis)

Als jij vaak wakker ligt door het gesnurk van je partner, is dit de ideale app voor jou. Hij kan je namelijk helpen dit vervelende geluid te maskeren. Hierdoor zul je gemakkelijker in- en doorslapen zonder onderbrekingen. Volgens de makers van de app is snurken voor partners vooral vervelend omdat het in een stille kamer gebeurt. De slimme technologie van SleepSation analyseert omgevingsgeluid. Als je de app start, begint hij met het produceren van een zacht achtergrondgeluid.

Anti snurk app - SleepSation

Zodra de app snurkgeluid detecteert, wordt het achtergrondgeluid verhoogd, om zo de impact van snurken op je slaapcyclus te verminderen. Op deze manier zul je langer en dieper slapen. Als je wakker bent, zorgen de ontspannende geluiden voor afleiding en rust. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap. Je kunt de app ook alleen geluid laten maken wanneer snurkgeluid wordt gedetecteerd. Tevens worden de snurkgegevens bijgehouden in een snurkdagboek. Als jij nacht na nacht naar het plafond ligt te staren, luisterend naar je snurkende partner, schroom dan vooral niet om deze app te downloaden.

Conclusie

Zoals we al zeiden bieden anti snurk apps niet dé oplossing tegen snurken, maar kunnen ze je wel helpen om je snurkprobleem aan te pakken. Het kan zeer leerzaam zijn om meer inzicht in jouw snurkgedrag te krijgen en om te zien welke remedies effectief zijn. Bovendien zijn ze gratis, dus het is eenvoudig om te kijken of een anti snurk app je bevalt.

Hoewel het handig is om je snurkgedrag geregistreerd te hebben, zul je om snurkgedrag definitief te stoppen een andere oplossing moeten zoeken. Eerder schreven we al over verschillende anti snurk middelen die jou hierbij kunnen helpen. Door middel van bovenstaande apps kun je meteen kijken of ze voor jou effectief zijn!

Extra tip!

Één van de effectiefste middelen tegen snurken is de anti snurkbeugel. Klik hieronder om een uitbreide review te lezen over de beste snurkbeugels:

Bekijk hier de beste anti snurkbeugels!