Anti snurk armband: een mogelijke remedie tegen snurken?

Snurken is alles behalve een uniek probleem: grofweg 45% van de mannen en 25% van de vrouwen snurkt regelmatig. Tussen de vele anti snurk middelen die verkrijgbaar zijn, vinden we ook de anti snurk armband. Dit is een wat onbekender middel dat snurken aanpakt door middel van het afgeven van kleine elektrische schokjes bij de snurker. Maar hoe effectief is de anti snurk armband nu echt?

Anti snurk armband

Hoe werkt een anti snurk armband?

De meeste anti snurk armbanden werken volgens hetzelfde principe. De snurker draagt de armband tijdens de slaap om de pols. Vaak kan de band eenvoudig versteld worden door middel van een klittenbandsluiting en soms is de polsband elastisch. Kortom: door de universele pasvorm zijn ze voor iedereen geschikt. Soms wordt een anti snurk armband ook wel een anti snurk horloge genoemd.

In de armband zit een sensor die snurken kan detecteren. Hij meet de geluiden in de slaapkamer zodra hij wordt ingeschakeld. Een anti snurk armband is in theorie in staat om omgevingsgeluiden te filteren. Zodra de armband drie opeenvolgende snurkgeluiden detecteert, geeft hij kleine schokjes af. Er worden meestal één of twee setjes zelfklevende elektroden bijgevoegd die je op de contactpunten plakt. De schokjes zijn compleet ongevaarlijk.

Werking van de anti snurk armband

Bron: Ckbody.com

De theorie achter de schokjes is dat ze ervoor zorgen dat de snurker van slaaphouding verandert, zodat het snurken stopt. Vaak snurken mensen meer en harder als ze op hun rug slapen en stoppen met snurken (of snurken beduidend minder) op de zij. Als je echter snurkt in zijligging, gaat het effect van de anti snurk armband waarschijnlijk minder op. Toch zou het een verandering van slaaphouding ook dan effectief kunnen zijn.

Bekijk hieronder een video over de werking van de anti snurk armband ‘Snore Stopper’:

Ervaringen met de anti snurk armband

Als we op internet zoeken, vinden we een aantal merken die het meest verkocht lijken te worden. De bekendste zijn de Snore Stopper en de Snore Go Away die onder andere op de (Britse en Amerikaanse) Amazon te vinden zijn. Beide middelen lijken erg op elkaar en hebben dezelfde werking.

Als we de verschillende reviews (op Amazon en op deze, deze en deze website) mogen geloven, slagen de armbanden er helaas niet in om snurken effectief te stoppen. Ten eerste bestrijdt het middel bestrijdt alleen de symptomen van snurken, maar los het eigenlijke probleem niet op. Ten tweede blijkt er nogal wat te schorten aan de uitvoering van de armbanden.

Zo klagen klanten dat de schokjes de slaap verstoren, waardoor je de volgende ochtend nog moeër wakker wordt dan normaal gesproken. Niet echt fijn dus. Daarnaast gaat het filteren van omgevingsgeluiden ook niet zo goed als er door de fabrikanten wordt beweerd. De armband geeft namelijk ook schokjes af bij voorbijrazend verkeer en de televisie. Daarnaast detecteert het horloge snurkgeluiden alleen als de snurker met de armband boven de dekens slaapt. Niet ideaal voor in de winter.

Kortom: het idee van anti snurk armband is interessant, maar toch blijkt het in de praktijk geen effectief middel tegen snurken te zijn.

Als je een anti snurk middel wilt gebruiken met een wetenschappelijk bewezen werking, kies dan voor een ander middel, zoals de anti snurkbeugel.

Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel is door het National Center for Biology Information uitgebreid onderzocht en effectief bewezen tegen snurken. Het helpt 90% van de snurkers van hun snurkklachten af.

De werking van een anti snurkbeugel is eenvoudig maar effectief. Het pakt de belangrijkste oorzaak van snurken aan: het naar achteren vallen van de onderkaak tijdens de slaap. Als de onderkaak naar achteren zakt, blokkeren het zachte gehemelte en de huig de luchtweg in de keelholte. Hierdoor vernauwt de luchtweg en ontstaan snurkklachten.

Een anti snurkbeugel voorkomt dit. Het is een bitje dat de onderkaak naar voren houdt, waardoor de luchtweg gedurende de nacht volledig vrij blijft.

Anti snurkbeugel

Kies bij de aanschaf van een anti snurkbeugel voor een anti snurkbeugel op maat. Deze kun je professioneel laten aanmeten, maar dit is helaas zeer prijzig. Het is daarom slimmer om een beugel van goede kwaliteit bij een gekwalificeerde webshop aan te schaffen.

In een eerder artikel vergeleken we enkele beugels met elkaar en schreven we wat de beste anti snurkbeugel om aan te schaffen is. De beugel die het beste uit de vergelijking komt, is Mr. Anti Snurk. Dit is een voordelige (€27,95) en effectieve anti snurkbeugel en tevens de best verkochte van Nederland. En mocht de beugel nu toch niet werken, dan krijg je binnen 7 dagen je geld terug!