Snoreless Anti Snurk Micro-CPAP: wat zijn de ervaringen?

SnoreLess heeft recentelijk het SnoreLess anti snurk micro-CPAP apparaat uitgebracht. Dit zou het eerste micro-CPAP apparaat zonder masker, slangen of koorden zijn. Het is daarom niet alleen effectief tegen snurken, maar ook tegen slaapapneu. Kortom: de micro-CPAP zou een vervanging van het CPAP-masker kunnen zijn. Maar is dit ook zo? Lees hieronder reviews en ervaringen met het Snoreless micro-CPAP apparaat.

snoreless anti snurk micro cpap

Bron: Dennisdeal.com

Wat is de SnoreLess micro-CPAP?

De micro-CPAP is een apparaatje dat de gebruiker in de neus draagt. Het bestaat uit een behuizing met daarin openingen waar lucht door wordt ingeademd en openingen voor uitgeademde lucht.

Het middel werkt volgens hetzelfde principe als een CPAP-masker. Door de speciale technologie komt er bij de inademing extra lucht naar binnen. Tegelijkertijd zorgt het apparaatje ervoor dat deze lucht niet ontsnapt. Hierdoor ontstaat een positieve luchtdrukopbouw en een constante luchtstroom. Het gevolg is dat een blokkade van de luchtweg wordt voorkomen.

Wat zeggen de experts?

Het idee van SnoreLess is niet uniek. Er bestaan vele vergelijkbare micro CPAP-apparaten die worden verkocht over de hele wereld. Het originele idee van de micro-CPAP komt van het bedrijf Airing.

Experts die zich hebben verdiept in micro-CPAP middelen zijn hier erg kritisch over. Dit komt doordat dit kleine apparaatje onmogelijk aan alle eisen van een echt CPAP-masker kan voldoen. Zo heeft het middel niet het nodige accuvermogen, kan het niet de gewenste luchtdruk genereren en reguleren én daarnaast zorgen voor de juiste luchtvochtigheid.

Kortom: het is false advertising. Het middel is niet meer dan een simpele neusspreider tegen snurken. Het is dus ook zeker GEEN middel tegen slaapapneu. Let hier goed op. Raadpleeg bij slaapapneu altijd een arts.

In onderstaande video wordt de kritiek op de werking van het middel verder uitgelegd.

Ervaringen met de SnoreLess micro-CPAP

Aangezien het middel in de praktijk een andere werking heeft dan waarmee wordt geadverteerd, is het niet gek dat de ervaringen van klanten niet erg positief zijn. De gemiddelde score van de SnoreLess (of vergelijkbare apparaten) ligt op de meeste websites rond de 2 sterren, zoals je hier, hier en hier kunt lezen.

In de reviews kunnen we lezen dat het middel bij de overgrote meerderheid van de gebruikers geen positief effect heeft. Het middel lost het snurken niet op. Daarnaast is het absoluut geen geschikte oplossing tegen slaapapneu. Veel gebruikers hebben juist last van een verminderde luchttoevoer als zij het middel dragen.

In dit uitgebreidere artikel kun je meer informatie en ervaringen lezen over de SnoreLess micro-CPAP.

Er is nu een nieuwe partij die dit product onder de naam Goodsleep Anti Snurk verkoopt voor een bizarre 40 Euro.